Waterschap ligt onder vuur over veiligheid Lekdijk

Watergevaar van Onder

Na de problemen rond de Haandrik in Overijssel, waar 400 huizen schaden ondervinden van het ruimer baggeren van dit kanaal, klagen nu ook bewoners langs de Lekdijk over wateroverlast en verzakkende panden door versterkingswerk.

TNO en Deltares hebben niet aan kunnen tonen wat de oorzaak van de problemen is. Ook prof. Stefan van Baars, die vanuit Luxenburg stelde dat piping de oorzaak was, heeft zijn conclusie herzien. Zijn critiek op de onderzoeken van Deltares heeft er wel toe geleid dat hij nu adviseur is van de knapste organisatie van ons land. Er is in dit land echter maar één man die wel een conclusie durft te stellen. Ir. Boehmer (78) zocht naar de oorzaak van o.a. 1953 en vond in de maanstanden een mogelijk antwoord. "Watergevaar van Onder" is niet in 'n formule te omschrijven aldus de emirites ir.. Hij wil een Kurhaus project waar Boehmers aanwijzingen van de grond worden getild door “Welzijn Scheveningen”. Het project is nodig om ruim baan te geven aan vergeten maansinvloeden bij water en dijkproblemen uit het verleden. De hier getoonde dijkdoorsnee is ook te zien bij de expositie van practischestudie.nl in Delft.

Piet Zondag 27 Februari 2022 at 2:58 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in de reacties te voorkomen, moet u deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.