WEBLOG “Team ‘De VLOEK’ (2)

Op pag.4 van het boek de VLOEK van ZEE & MAAN en Jan Willem Boehmer van de pen van auteur en oud Telegraaf-journalist Theo Jongedijk, schrijft hij na 35 jaar joumalist te zijn geweest, op 6 aug. 2010 op Boehmer te zijn afgestuurd door Sjuul Paradijs, zijn hoofdredacteur...dat wij het een “recht”, een “mensentecht”, een met militaire middelen afdwingbaar recht vinden, want waar heb je anders een leger voor?, om de nabestaanden van de watersnoodramp van 1953, op tijd te waarschuwen rond 25/26 februari 2024, om de volgende ramp te voorkomen.

Voorkomen?, hoezo voorkomen?.. als het mooi weer is zit iedereen toch op een terrasje?

Dat zeiden ze op 12 augustus 2021 ook op een terrasje in Kabul, toen men dacht dat het nog 90 dagen zou duren tot half november dus, voordat de Taliban-nood een feit zou zijn. Drie dagen later zat het  ambassade team al in het vliegtuig terug naar NL.Over de ramp die zich over hoeveel % van de zeker 10 x 1836 evacué’s ging voltrekken volgens de pas later bekende  aanvragen van zich bedreigd voelende paspoort houders en “Nederlandse Afghanen” zat maar een fractie in het vliegtuig naar Nederland     

Wordt vervolgd

Piet Donderdag 09 September 2021 at 9:01 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in de reacties te voorkomen, moet u deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.