Bezoek van Ecoshape directeur Henk Niedorp

Als kustbewoner direct achter de Pettemer Zeewering ben ik getuige van het veranderen van de
natuurrijke monumentale Hondsbossche en Pettemer Zeewering in een natuurarme duinstrook. Beschamend vind ik het dan ook dat deze natuurarme nieuwe duinstrook genomineerd is door Ecoshape Building with Nature voor een prijs vanwege natuurverbetering.

Daar ik al jaren strijd tegen alleen al de kreet Building with Nature gaf de directeur van Ecoshape Henk Nieboer aan om mij uitleg te komen geven in Petten aan Zee. Om toch enige steun voor een weerwoord van het gesprek te hebben vroeg ik een inwoner van Petten die al wat jaren actief werk doet langs de kust aanwezig te zijn. En zo verscheen Henk Nieboer donderdag 22 augustus om 14.00 uur bij mij thuis. De als getuige van mijn gesprek gevraagde inwoner van Petten Arnold Gronert kwam even later. Bij zijn binnenkomst hield Arnold ’n verhaal over de aangerichte ecologische ramp die hij in 2013 in de verslagfilm van Schagen FM vertelde. http://www.youtube.com/watch?v=GAXuJiJon6w     Daarna kwam de uitleg van Henk over Ecoshape, hoe het bestuurlijk zit het hoe het gefinancierd wordt. Ik begreep dat Ecoshape zelf projecten bedenkt en in de publiciteit brengt, zo ook de nominatie van  Houtribdijk, Prins Hendrikzanddijk en Hondsbossche duinen  Mijn mening over Ecoshape Building with Nature is onveranderd en zij zijn in mijn ogen niets meer dat een pr-groep van Boskalis, van Oord en Deltares die ook in deze vorm een sturende vinger heeft in de Deltacommissie, het Hoogwater Bescherming Programma en alle denkbare afkortingen op watergebied.

Piet Woensdag 28 Augustus 2019 at 11:06 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in de reacties te voorkomen, moet u deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.