Kustpact van Bescherm de kust !

 De minister van Infrastructuur & Milieu heeft samen met kustprovincies, kustgemeenten, waterschappen en natuurorganisaties afspraken gemaakt om de openheid van de kust te behouden. Natuurmonumenten en de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland zijn mede-ondertekenaars namens de coalitie Bescherm de kust.

Het kustpact erkent dat onze kust van grote waarde is voor landschap, natuur, economie en mensen. Het kustpact bevat harde procesafspraken en onderschrijft de te beschermen kernwaarden van de kust. Alle relevante partijen zoals overheden en maatschappelijke organisaties onderschrijven het kustpact maar er is er niet één die de natuurwaarde van het strand omschrijft. Wat ze beschermen is de afgesproke verdeling van de kustlengte in meters maar over de breedte en de natuurkwaliteit hoor je niemand. Dat de natuur tekens weer door zandsuppleties vernietigd wordt lijkt hen niet te deren. Het Kustpact is dus niets meer dan "Landjepik " op papier waarbij de afspraak over natuurkwaliteit niet zo letterlijk wordt genomen.

Piet Dinsdag 12 December 2017 at 9:45 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in de reacties te voorkomen, moet u deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.