NatuurTop 2017 in Schoorl

Indoor is uit elke provincie een voorbeeld waar maatschappij en natuur elkaar ontmoeten. Outdoor is 'n excursieprogramma opgezet door Provincie Noord-Holland. In het plenaire middag programma maakt Rolf Winters, samen met zijn vrouw de maker van Down to Earth, zijn reis opnieuw. Ditmaal langs de twaalf projecten. Hij benoemt parallellen die hij ziet tussen de Earth Keepers die hij op zijn wereldreis ontmoet heeft en de projecten uit de provincies (de Nederlandse Nature Keepers). De lessen die Nederlandse Nature Keepers hebben opgedaan, delen zij met de zaal. Er is ter plekke interactie met de bestuurders en de zaal onder leiding van Harm Edens.

De duinen van Schoorl waren genoemd als hoogtepunt van deze NatuurTop maar het opgespoten zand van de kust kreeg de meeste aandacht. Geen van de natuurtoppers had het over de natuurlijk kant van het onder het zand werken van de monumentale Hondsbossche en Pettemer Zeewering. De Lagune, die maar niet open wil blijven en al last van blauwalg heeft gehad, werd geroemd maar geen van de bezoekers zag dat verstuiving aan het toeslaan is. Hoe komt het dat Down to Eart wordt geprezen maar niemand ziet dat met zand suppleren de natuurontwikkeling tot staan is gebracht langs de kust.

Piet Vrijdag 15 September 2017 at 9:45 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in de reacties te voorkomen, moet u deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.