Zandkastelen bouwen op het strand van Petten

Ik las in het NH-dagblad dat er door schooljeugd 4 juli ook ik Petten aan Zee slag geleverd gaat worden tegen de zee. Dit is natuurlijk zeer leuk voor de deelnemende kinderen en de bezoekers van het nieuwe strand dat hoofdsponsor van Oord heeft opgespoten. Het prikt, bij mij althans, wel dat er overheidspromotie gegeven wordt die besmet is door belangenverstrengeling! In dit democratische land wordt de jeugd gedrogeerd met het feit dat los zand zaligmakend is en onze veiligheid kan garanderen. Bewust wordt nagelaten om de jeugd te vertellen dat je zand ook vast kunt houden aan de kust zodat je meer profijt kunt hebben. Met sturingselementen is de stroming langs de kust zo te sturen dat er minder zandsuppleties nodig zijn en de duinen toch hoger stuiven. Er is op deze manier zelfs nieuw land aan te winnen waar natuur en recreatie samen beter van kunnen worden. Bouwen langs de kust kan op deze manier mogelijk worden op land wat vroeger zee was. Een voorbeeld hiervan is het Kennemerstrand waar een groot natuurgebied, jachthaven, hotel, recreatieappartementen en een enorm parkeerterrein is ontstaan waar vroeger de zee klotste.

Dit simpele gegeven mis ik in uw voorlichting aan de jeugd Battle of the Beach !

 

Werken met natuur hoeft echt niet zo duur !

Piet Vrijdag 24 Juni 2016 at 12:38 am | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in de reacties te voorkomen, moet u deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.