Pettemer Zeewering

De zandopspuiting heeft de Pettemer Zeewering bereikt en dus wordt de afzetting van de oude dijk in Petten voorbereid. Door het stormachtige weer zijn er op dit moment geen suppletieschepen voor de kust. Als het weer het toelaat wordt de zinkerbuis voor de derde en laatste keer in noordelijke richting verplaatst. Aan de landkant bij Petten wordt er drainage  aangelegd om extra kwelwater versneld af te voeren. Op het strand staat hiervoor een bronbemaling die water aanvoert om de drainagepijpen de grond in te werken. Afhankelijk van het weer hoopt men half februari 2015 de aanvoer van zand af te ronden. Als de natte vallei in het 2200 meter grote rustgebied ook gereed is gaat het materiaal richting Camperduin waar de lagune als laatste onderdeel wordt gerealiseerd.

Piet Woensdag 17 December 2014 at 4:04 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in de reacties te voorkomen, moet u deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.