Onderhoud van afgekeurde Zeewering

Bij het zuidelijkste puntje van de 6 km lange monumentale Zeewering wordt het stuifzand van de afgelopen jaren deels weg geschraapt. Hiervoor in de plaats komt vettige grond uit het opslagdepot dat zuidelijk van de Leijhoek ligt. Deze met spuitbitumen vervuilde kleiachtige materie bevindt zich daar sinds het vervangen in 2008 van de grasmat aan de zeezijde van de Hondsbossche en Pettemer Zeewering door de basalton (namaak basalt). De basalton werd aangelegd om de golfoploop vanuit zee te remmen. Blijkbaar is de vervuilingsgraad van de toen vervangen kleilaag nu zo dat het verwerkt kan worden. Eerder dit jaar was er ook al wat van de vervuilde grond gebruikt om een geluidswal bij de hoofdingang van het werkterrein van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier aan te leggen.

Omwonenden hopen dat ook het restant van de vervuilde kleigrondbulten snel zal verdwijnen zodat het uitzicht naar Camperduin hersteld wordt en dit opslagterrein weer bij de brakke Natuurlijke Klimaatbuffer van de Harger en Pettemer polder komt.

Piet Woensdag 15 Oktober 2014 at 10:09 pm | | Standaard

twee reacties

Pieter

ik hoop alleen maar op een prachtige kust straks. met de zandoplossing wordt dit allemaal mogelijk. Hulde voor alle knappe koppen in Nederland!

Pieter, - 17-10-’14 14:28
iwan

knap koppige koppen bedoel je misschien. werken met alleen maar zand, ach, de tijd zal het leren.

iwan, - 07-11-’14 00:36
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in de reacties te voorkomen, moet u deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.