Paviljoenhouder en redders willen snelle actie Hoogheemraadschap

                                                             De nieuwe bekleding van strandpieren in Noord Holland zorgt voor veel gewonde strandbezoekers. Vooral kinderen halen handen en voeten open aan de vlijmscherpe uitsteeksels op de strekdammen. Paviljoenhouders en reddingbrigadeleden moeten regelmatig te hulp schieten bij de bloedende ledematen. Elastocoast is een twee componenten lijm waarmee grof split gemengd met schelpen als scheermessen op strekdammen geplakt worden. Persoonlijk onderzoek heeft uitgewezen dat de behandelde oppervlakten na een jaar slechts aan de randen mosselgroei vertonen. Naast schade die bezoekers kunnen oplopen hebben de voorbijtrekkende vogels hier dus al een jaar geen voedsel kunnen bemachtigen op de behandelde dammen. De door Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier toegezegde compensatie van foerageergebied werkt dus verre van optimaal. De grote vraag is hoe de twee componenten polyurethaan lijm reageert met zonlicht en zeewater. Voorlopig is werken voor deze natuur onzinnig en heel erg duur.

Piet Dinsdag 08 Juli 2014 at 11:50 am | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in de reacties te voorkomen, moet u deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.