Zandopspuiting Hondsbossche en Pettemer Zeewering

Albatros op weg naar de zandwinplaats

Eind april werd er naast drie sleephopperzuigers die al een paar maanden actief zijn ook een iets kleiner vaartig ingezet om zand naar de Hondsbossche en Pettemer Zeewering te brengen. Dit bleek nodig omdat de drie grote hoppers met het opzuigen van zand nogal eens stil kwamen te leggen doordat er minutie in hun zuigbuis zat. Medio juni wil men beginnen met de opvulling van het duin tussen de bestaande Zeewering en de nu ontstane zandbank maar dan moet deze wel gereed zijn. De Albatros is nu weer tijdelijk uit de vaart omdat de golfslag door opstekende wind op de Noordzee voor dit vaartuig te hoog werd.

Piet Donderdag 08 Mei 2014 at 4:44 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in de reacties te voorkomen, moet u deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.