Bedrijvigheid langs de kust

Met laag water is er van alles te beleven aan de Hondsbossche en Pettemer Zeewering. Tientallen mensen komen om het schouwspel van zand suppleren te bekijken en anderen zijn tussen het basalt op zoek naar mosselen. De hoppers van Boskalis en van Oord varen af en aan en de ene na de andere lading zand wordt een paar honderd meter voor de kust uitgespoten. Met laag water zijn de eerste contouren van een groeiende zandbank duidelijk zichtbaar. Vogels strijken hier dan massaal op neer om bij te komen van de laatstgenoten maaltijd die ook met de zandtransporten mee komen. De eerste confrontatie tussen natuur en de recreatie was hier zichtbaar. Terwijl de zandsuppleties in volle gang zijn, meldde de allereerste waterrecreant zich bij de droog vallende zandplaat. Of de vogels dit bezoek ook waardeerden hebben zij niet verteld maar de foto zegt voldoende.

Piet Donderdag 03 April 2014 at 9:35 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in de reacties te voorkomen, moet u deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.