30 januari 2014 Kustversterking bij Camperduin en Petten kan gewoon van start

PETTEN - Hollands Noorderkwartier mag voorlopig doorwerken aan de kustversterking bij de Hondsbossche en Pettemer Zeewering. Dit blijkt uit een voorlopige uitspraak van de Raad van State die donderdag bekend werd. Eerder deze maand vroeg Faunabescherming het project Zwakke Schakels Noord-Holland binnen de gemeenten Bergen en Schagen stil te leggen. Volgens Faunabescherming en de Vogelwerkgroep Alkmaar verdwijnen te veel fourageerplekken van de beschermde steenloper, scholekster en grote stern. Staatsraad Thijs Drupsteen zegt geen aanleiding te zien om met spoed in te grijpen. Op 1 maart wordt bij de HPZ begonnen met het opspuiten van zand tot honderd meter in zee. Pas in juni verdwijnen de eerste strandhoofden. Dat gaat met een snelheid van vijf tot zes per maand. Dat betekent dat voor augustus nog 37 strandhoofden over zijn. Drupsteen verwacht dat de Raad van State vóór augustus een einduitspraak heeft gedaan over het plan.

Prof. mr. T.G. Drupsteen (Thijs) werd op 3 mei 2011 Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Op 30 mei 2011 laat hij zich als voorzitter van de klokkenluiderscommissie zeer negatief uitlaat over klokkenluiders. 6 juni gaat zijn klokkenluiderscommissie failliet. Voorzitter Thijs Drupsteen van de Commissie Integriteit Overheid (CIO)mag desondanks een oordeel geven over de zandhandel van Nederland

Piet Vrijdag 31 Januari 2014 at 12:41 am | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in de reacties te voorkomen, moet u deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.