200 jaar Konikrijk

Dank zij het invullen van een kenniswedstrijd van provincie Noord-Holland werd ik met mijn echtgenote zaterdag 30 november uitgenodigd om het feest van 200 jaar Koninkrijk in Den Haag bij te wonen. Normaal is zaterdag de dag van de drumband repetitie maar dit konden we niet aan ons voorbij laten gaan. Nadat we in het provinciehuis van Haarlem onthaald waren met drie soorten soep, warme broodjes, koffie en fris zijn we met een Koninklijke bus van Beuk richting Circus Theater gereden. Wel hadden we eerst een groepsfoto gemaakt en hadden we aan een van de statafels kennisgemaakt met een mede reizigster uit Noord-Holland. Ik werk bij Hoogheemraad en wij hebben twitter-contact zei zij! Zij was bereid om met haar mobiel een foto van ons te maken en deze door te zenden. Onderweg, het duurt geen uur, werd ons ook nog een lichte maaltijd aangeboden waaraan de meeste vliegtuigmaatschappijen niet kunnen tippen. Het verzamelpunt was het ministerie van buitenlandse zaken waar we gecontroleerd werden op explosieven en andere wapens. Wij waren met een bus van 35 personen maar er waren er meer en met grotere bussen. Uit iedere provincie kwam er een en ook was er een bus met vertegenwoordigers van de overzeese gebieden. Terwijl de bezoekers uit de bus door de metaaldetector werden geleid gingen veiligheidsbeambten de bus in om met speurhonden en spiegeltjes op een stok alles te controleren. Daarna gingen we per bus met meerdere motorpolities en blauwe zwaailichten dwars door Den Haag naar de rode loper van het Circus Theater in Scheveningen. Daar aangekomen was er weer koffie, frisdrank en kleine hapjes. Voor we onze plaatsen opzochten liepen we nog tegen een bekende aan. Onze oude buurjongen Edgar Hamer, een van de bekendste DJ’s die Recreade heeft voortgebracht, was namens de TROS aanwezig. Het vervolg heeft u kunnen zien in de televisie-uitzending. Wat niet is uitgezonden is de borrel na afloop. Alle gasten dus inclusief Koninklijke familie waren aanwezig bij een afsluitende bijeenkomst in de foyer van het CircusTheater waar op tonen van Caribische muziek een gezellig samenzijn was. We hebben daar onze Koning, de Koningin, prinses Beatrix en alle bestuurders uit de eerste en Tweede kamer en nog veel meer notabelen van nabij kunnen bewonderen. Even na elven vertrokken we weer over de rode loper om net voor twaalf in Haarlem ons eigen voertuig weer te starten richting Petten aan Zee. 200 jaar Koninkrijk was voor ons een hele ervaring.

Piet Zondag 15 December 2013 at 11:32 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in de reacties te voorkomen, moet u deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.