Zandafslag bij Pettenmer Zeewering

Na de enorme publieke belangstelling voor de gestrande garnalenkotter op een strekdam van de Pettemer Zeewering en de iets mindere aantallen toeschouwers voor het demonteren en afvoeren van de WESP op de Hondsbossche Zeewering is Nederland in de ban van stormschade. Code rood heeft ook langs de kust voor problemen gezorgd. Bij Petten is er door de storm enorm veel zand verplaatst. Natuurlijk weten we dat het niet direct weg is maar het ligt niet meer op de plek waar het is aangebracht om de kust veiliger te maken. Met het wegspoelen van het zand zijn er ook tientallen meters van het pas aangelegde rietscherm in zee verdwenen. Het riet heeft er nog geen maand gestaan en met mij vragen velen zich af wie er nu op die plek, waarvan zeker gezegd kan worden dat deze als eerst wegspoelt, bedenkt om rietschermen neer  te zetten. De kostenpost van deze klus, waaraan een aantal mensen, een trekker met aanhanger, een bulldozer en twee vierwielaangedreven auto,s, een paar dagen hebben gewerkt, zal niet door de verzekering gedekt worden. De discussie over een betere besteding van deze maatschappelijke uitgaven voor onze kustverdediging laait hierdoor weer op.

Piet Zondag 03 November 2013 at 10:40 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in de reacties te voorkomen, moet u deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.