Verloedering in Petten aan Zee

Eind 2004 is er, als tijdelijke noodmaatregel, een stalen damwand, die 70 cm boven de dijk uitsteekt, geplaatst in de kruin van de Pettemer Zeewering.

Deze damwand op de Zeewering verkeert nu in een zeer slechte staat. Er ligt, zowel aan de land als aan de zeekant, zoveel ijzeroxide dat straks de kleilaag vervangen moet worden omdat deze sterk vervuild. Waar het uit China afkomstige staal uit bestaat is moeilijk te zeggen maar het lijkt er op dat er meer dan enkel ijzer in zit. Als Hoogheemraad niet op schiet met de kustversterking moet er straks weer gelast worden omdat de eerst gaten zichtbaar worden in de langste bank aan de kust. In ieder geval zal voor het stormseizoen gehandeld moeten worden net als destijds Expertise Netwerk Waterveiligheid eisten dat alle takelgaten dichtgelast moesten worden toen de damwand geplaatst is.

Piet Donderdag 05 September 2013 at 3:13 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in de reacties te voorkomen, moet u deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.