Verlenging koelwaterpijp kerncentrale Petten

Oplettende strandbezoekers hebben de afgelopen dagen kunnen zien dat er op zee gewerkt werd aan het verlengen van de koelwaterpijp van de reactor in Petten. Even was het spannend omdat er werd verteld dat de nieuwe koelwateruitgang van de kernreactor tijdens een koffie pauze was vast gelopen. De boorspecialisten hebben laten zien dat hun kennis werkt want de leiding van een kilometer is vanaf zee op het strand gearriveerd om verder aangesloten te worden op de bestaande uitlaat van de centrale. De vraag blijft wat voor de kustontwikkeling beter was geweest? Dit of het verlengen van de strekdam. Er van uitgaande dat er een meerjaren begroting gemaakt wordt durf ik te stellen dat dit weggegooid geld is. De kosten van zandsuppleties, opgeteld over meerdere jaren, zijn vele malen groter. Langere strekdammen, met of zonder koelpijp houden zand vast en laten de kust groeien. Kustveiligheid, natuur, milieu, zoetwateropvang, werkgelegenheid en de staatskas zouden veel beter af zijn met een gestuurde kustverdediging naar het voorbeeld van dr. Henk Schoorl.

Met de realisatie van dit project verliest de recreatie het genot van de warme dam. Talloze strandbezoekers hebben de afgelopen jaren hun ledematen verwend aan de warme uitlaat van de onderzoeksreactor van Petten aan Zee.

Piet Dinsdag 23 Juli 2013 at 11:58 am | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in de reacties te voorkomen, moet u deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.