Aprildrukte aan de kust

In Petten aan Zee werd een Dorpsraadvergadering aangekondigd en er stond bij vermeld dat alle bijeenkomsten openbaar zijn. Omdat elders verteld werd dat wethouder Jos Beemsterboer, met mededelingen over de kust, aanwezig zou zijn was ik vroegtijdig aanwezig. Helaas, want dorpsraadbestuurders vertelden mij dat de berichtgeving in de Sportflits van hun kant niet compleet was geweest. Aanmelding was verplicht en mijn aanwezigheid was dus niet gewenst. Vrijdag heeft secretaris Andriesse-Spaan via de mail haar excuses gemaakt voor dit voorval. Over de Dorpsraadvergadering zelf heb ik vernomen dat er een nieuwe stuurgroep is opgericht o.l.v wethouder Beemsterboer. De dorpstamtam vermelde ook dat er eind van dit jaar nog geen zand komt, hetgeen mij niets verwonderd. Dinsdagochtend 16 april mag ik bij Hoogheemraad de zoveelste vergadering bijwonen over de natuurproblemen rond de komst van het zand. Nog steeds is niet duidelijk of het waterschap de wettelijke verplichting om te compenseren en te mitigeren wenselijk uit gaat voeren. Arcadis, die al deze vergaderingen voorzit en met de nodige adviezen omlijst, heeft nog steeds oppervlakte berekeningen die door meerdere natuurminnenden in twijfel wordt getrokken. Naast dit discussie punt is nog niet met zekerheid ingevuld waar en hoe er gecompenseerd gaat worden. Dinsdagmiddag ben ik, dank voor uw steun als u gereageerd hebt, in Amsterdam bij de uitreiking van de P-Nuts Award. Woensdagmiddag gaan we vanuit Burgercomité Kustveiligheid DCCM in gesprek met wethouder Beemsterboer over onze insteek over de kust. Deze week moet er ook nog een afspraak gemaakt worden met de werkgroep Nieuw Camperduin waar een drietal studenten van Wageningen Universiteit zijn benaderd om een werkstuk te maken over de verbetering van het Ecotoerisme. De opdrachtgevers van hun onderzoeksvraag zijn de ondernemers van Camperduin. Die als belanghebbenden willen kijken welke mogelijkheden Kust op Kracht gaat bieden met respect voor de ecologische structuur. Daarbij wordt niet voorbij gegaan aan mensen die een andere mening zijn toebedeeld. Ik ga er vanuit dat, als er een rapport komt, dit negatief zal uitvallen voor wat betreft de aantallen ecologische toeristen. Als de strekdammen onder het zand verdwijnen is er geen voedsel meer voor o.a. de vogels. En als de gevederde natuurschepsels er niet meer zijn zal het aantal bezoekers met een verrekijker zeker afnemen.

Piet Zaterdag 13 April 2013 at 10:14 am | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in de reacties te voorkomen, moet u deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.