Inwoners betalen mee aan kustversterking.

Kustversterking is een zaak van heel Nederland en wordt daarom vanuit Den Haag bekostigd.  Het gegoochel met overheidsgeld is echter een specialisme van een paar handige bureaucraten die hierdoor zelf in aanzien en salaris verbeteren.  De kosten door het geschuif van vestzak naar broekzak wordt hierdoor onnodig vergroot. De handelingen van het geschuif en de positieverbetering van de ambtenaren zorgen er dus voor dat er meer geld nodig is.

Noord-Holland heeft met de Hondsbossche en Pettemer Zeewering een van de laatste zwakke schakels. Meer dan tien jaar geleden werd er al gesproken over oplossingen. Kustbewoners mochten zelfs mee praten en een verlanglijstje indienen wat zij voor wensen gerealiseerd zouden willen hebben. Dit verlanglijstje werd heel snel ingekort toen er een mededeling kwam dat de extra wensen dan wel zelf gefinancierd moeten worden. Eerder dan verwacht wordt er nu al een beroep gedaan op een financiële bijdrage aan de zwakke schakel door de inwoners van Dijkring 13. De koelwaterpijp van NRG moet door de zandaanvulling verlengd worden en Den Haag ziet dit als een plaatselijk probleem. Plaatselijke verbeteringen komen op het bordje van de daar woonachtige mensen. Voorlopig wordt er drie miljoen euro via het waterschap aan ons gevraagd. 13 februari wordt hierover in de Ark van ’t schap een besluit genomen. Natuurlijk wordt dit democratisch besloten en kunt u aan het waterschap laten merken dat u deze financiële verzwaring, van wonen aan de kust, anders ingevuld wilt zien.

De deltacommissaris heeft ook al verteld dat dijkonderhoud in de toekomst gedeeltelijk door de waterschappen moet worden bekostigd. Als de nieuwe zeewerende zanddijk, die ter vervanging van de HBPZ aangelegd wordt, dus na 20 jaar van onderhoudsverplichting gerepareerd moet worden gaat dit deels op kosten van de ingezetenen van Dijkring 13.

Piet Donderdag 07 Februari 2013 at 12:09 am | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in de reacties te voorkomen, moet u deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.