Kustvissers voor behoud van strekdammen!

Botenvisvereniging Noordwest 9 uit Petten aan Zee houdt jaarlijks viswedstrijden. Een aantal daarvan gebeuren vanaf de strekdammen op vaste wal.

Zondag 13 januari waren er in Petten aan Zee 25 strekdammen bezet door leden van botenvisvereniging Noordwest 9. In een prachtig voorjaarszonnetje werd vis gevangen die meetelde voor de eerste viswedstrijd van 2013. Aan het verzoek om de petitie “Zand over de natuur” te steunen werd bijna unaniem gehoor gegeven. Gesteld mag worden dat kustvissers van Koog aan de Zaan tot Hippolytushoef die vissen in Petten aan Zee voor het behoud van de huidige visstek zijn. Op de overige dagen van de week zijn de strekdammen bij laag water bevolkt door o.a. steenlopers, scholeksters en meeuwen in div. soorten. Vele andere voorbij trekkende vogelsoorten voeden zich met één van de 91 verschillende organisme van de natuur die daar aangetroffen worden. Als hun voedsel onder het zand raakt zal het stil worden aan de kust en zullen ze niet meer massaal in de Putten en de Abskolk uitrusten tot het weer laag water wordt. Het is niet te hopen dat de vissers óók weg blijven als er geen strekdammen meer zijn, in Petten aan Zee wil men, juist door veel zand, wat meer recreatieve drukte.

Piet Woensdag 30 Januari 2013 at 10:51 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in de reacties te voorkomen, moet u deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.