OPENBARE KUSTDISCUSSIE

Burgercomité praat over kustveiligheid in Petten aan Zee

Zaterdagochtend 15 december om 10.00 uur wordt door Burgercomité Kustveiligheid DCCM in de Multifunctionele ruimte van Petten een openbare bijeenkomst gehouden waar onze kustverdediging, anders dan alleen door zandsuppleties, op twee alternatieve manieren wordt voor gesteld. Uit Krimpen aan den IJssel komt Ing. Rob van den Haak zijn Haaksezeedijk toelichten en geeft hij uitleg over de werking van zijn gepatenteerde Golfdempers die zand naar de kust kunnen sturen en schone energie kunnen opwekken. Piet van Noort zal de gestuurde kustverdediging van dr. Henk Schoorl, bekend van zijn Eijerlandsedam op de noordpunt van Texel, promoten. Dat er zand moet komen om de basiskustlijn op orde te houden wordt niet ontkend, de manier waarop is het discussiepunt. Beide heren vinden dat kustveiligheid, natuur, milieu, recreatie, zoetwateropvang, werkgelegenheid en zelfs het opwekken van schone energie, beter tot zijn recht komen met hun voorstellen. Dagvoorzitter van deze ochtendbijeenkomst in Petten is drs. J.D. van Noort van Burgercomité Kustveiligheid DCCM. Om zeker te zijn van een zitplaats wordt gevraagd om aanmelding via info@kustverdediging.nl

Piet van Noort.

Burgercomité Kustveiligheid DCCM

Piet Zaterdag 01 December 2012 at 11:44 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in de reacties te voorkomen, moet u deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.